ВиноАлкогольні напої

Як зробити малинове вино в домашніх умовах: покроковий рецепт

4 Хв

Розповідаємо як зробити малинове вино в домашніх умовах та даємо докладний рецепт.

Малинове вино — це не просто напій, а один зі способів насолоджуватися смаком літа протягом усього року. Зроблене малинове вино в домашніх умовах зберігає у собі ці моменти — свіжість, аромат теплих літніх днів і спогад про свіжозібрані ягоди, які пахнуть садом. Приготувати малинове вино вдома це не просто кулінарний експеримент, а цікавий досвід зробити власноруч смачний алкоголь.

Також буде цікаво

Скільки потрібно цукру на малинове вино?

Кількість цукру залежить від того наскільки солодким хочеться, щоб вийшов напій. Якщо любиш сухе вино — кількість цукру можна зменшити до 350-400 г на 1 кг ягід. Для солодшого вина потрібно близько 500-700 г цукру на 1 кг малини.

Скільки часу має бродити вино з малини?

Процес бродіння малинового вина зазвичай триває 1-2 тижні. Перші 5-7 днів сусло (малиновий сік з цукром) має активно бродити, утворюючи піну та бульбашки. Після цього його потрібно процідити та залишити на подальше тихе бродіння на 3-4 тижні. Загальний процес може зайняти 1,5-2 місяці, після чого вино можна розливати в пляшки для дозрівання.

Рецепт малинового вина

Рецепт малинового вина

Якщо хочеш здивувати гостей оригінальним напоєм, варто спробувати малинове вино, рецепт: простий та докладний. Для приготування вина використовуй тільки стиглу малину. Тому перед тим, як приготувати малинове вино ретельно відбери ягоди – гнилі або недостиглі не підходять. Якщо сезон малини вже минув — можна взяти заморожену.

Інгредієнти: 

  • малина – 1 кг;
  • вода – 1 л;
  • цукор – 500 гр.

Покрокова інструкція:

Крок 1. 

Розітри ягоди до стану пюре. Зверни увагу, що мити малину не потрібно, оскільки на її поверхні є корисні природні бактерії, які сприятимуть процесу бродіння.

Крок 2.

Перелий отримане пюре в чисту суху банку, додай 700 мл води та 300 г цукру. Наповни банку на 70-80% від її об’єму. Ретельно перемішай суміш. На горловину банки натягни медичну гумову рукавичку та проколи один з пальців для виходу повітря. Рукавчика має з часом надутися.

Крок 3. 

Залиш вино в теплому та темному місці. Через 10 днів проціди суміш, а м’якоту видали. У невеликій склянці змішай 100 г цукру з 300 мл води та додай цей сироп до малинового соку. Знову накрий банку рукавичкою.

Крок 4.

Через три дні додай ще 100 г цукру і залиш напій бродити на 30-60 днів. Не турбуй майбутнє вино протягом цього часу.

Крок 5.

Коли на дні банки з’явиться осад, колір вина зміниться, а рукавичка почне здуватися – це означає, що процес бродіння завершився. Домашнє малинове вино готове!

Крок 6.

Перелий вино в скляні пляшки та зберігай в прохолодному темному місці. 

Користь малинового вина та смак

Користь малинового вина та смак

Як робити малинове вино — розібрались, тепер поговоримо про користь цього легкого алкогольного напою. Власне малина багата на вітаміни C та E, антиоксиданти та корисні мікроелементи. У помірних кількостях малинове вино може зміцнювати імунітет та покращувати кровообіг.

Цікаво, що малинове вино є джерелом цінних антиоксидантів, таких як антоціани та елагова кислота, які можуть знижувати ризик серцево-судинних захворювань і мають протизапальні властивості. Помірне вживання цього напою позитивно впливатиме на кровообіг, сприятиме покращенню мікроциркуляції та знизить рівень “поганого” холестерину (ЛПНЩ).

На смак це вино ніжне, солодкувате з легкою кислинкою. Воно має виражений ягідний аромат і свіжий малиновий післясмак. Малинове вино чудово доповнить затишний вечір з десертами або сирними закусками.  

Корисні властивості малини, а відповідно й малинового вина, включають:

  • Малина допомагає боротися з авітамінозом, лихоманкою та високою температурою.
  • Настої та узвари з малини зміцнюють імунну систему, а також ефективні як засіб проти цинги.
  • Регулярне вживання малини покращує кровообіг, знімає болі в шлунково-кишковому тракті, стимулює апетит і сприяє швидкому відновленню після хвороб чи фізичних навантажень.
  • Свіжа малина допомагає вивести людину зі стану алкогольного сп’яніння.
  • Плоди малини є природним антидепресантом, тому їх рекомендують людям, схильним до стресів або тим, хто страждає від безсоння.
  • Часте вживання малини покращує стан шкіри, волосся та нігтів.

Малинове вино рецепт українською — простий та легкий, тому точно вийде приготувати цей алкогольний напій вдома. Незалежно від того, чи смакуватимеш в затишній компанії, чи просто насолоджуватимешся вечором наодинці — смак малинового вина точно зможе нагадати про теплі літні дні та подарувати насолоду.

Дар'я Шовгеня, авторка M Journal
38 записи

Про автора
Журналістка, копірайтерка, на порозі в SMM та майбутня психологиня. Люблю читати, писати та бути в курсі новин. Улюблені теми — ментальне здоров'я, дитяча психологія, саморозвиток, їжа, вино та подорожі. Встаю лише після третього дзвінка будильника, бо весь світ — театр.
статті
Схожі записи
ВиноАлкогольні напої

Що таке вермут, як та з чим його правильно пити

9 Хв
Розповідаємо про головні особливості білих та червоних вермутів.
КоктейліАлкогольні напої

Коктейлі з горілкою: прості рецепти в домашніх умовах

8 Хв
Розповідаємо, з чим поєднувати горілку, щоб було смачно, п’яно і легко змішувати коктейлі вдома.
РомАлкогольні напої

Як та з чим пити ром?

8 Хв
Ром – це не лише напій моряків та піратів, а й ароматний, приємний міцний алкоголь, який смакує чистим або в поєднанні з іншими напоями
Розсилка з корисними лайфгаками
та важливими штуками

Обираємо найцікавіше та відправляємо листа раз на місяць

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

×
Гайд покупцяАлкогольні напоїЦікаві добірки

Рецепт сидру: як приготувати яблучний сидр в домашніх умовах