Алкогольні напоїКоктейлі

Коктейль Hugo (Хуго): класичний рецепт та твісти

5 Хв

Розповідаємо детально про коктейль Hugo (Хуго), ділимось класичним рецептом та ідеями цікавих твістів. 

Коли мова заходить про барну класику, то на думку зазвичай спадають мікси, що мають досить тривалу історію. Hugo (Хуго) коктейль, про який мова піде у цій статті, є порівняно новим, та це не завадило йому стати завсідником меню популярних барів. Тож варто навчитись його робити й у домашніх умовах.

Рано вранці десь у травні, але не пізніше середини червня, прогуляйся до місця, де цвіте бузина. У час, коли сонце ще не розжарило її маленькі білі квіточки, збери цей божественний подарунок природи та приготуй бузиновий сироп. Саме він важливий в класичному рецепті неймовірно освіжаючого коктейлю Хуго. Втім, якщо романтика ранкових прогулянок тобі не близька, ти все одно зможеш порадувати свою компанію модним легким прохолодним напоєм. У цій статті знайдеш рецепт та все, що взагалі варто знати про Hugo коктейль.

Також буде цікаво

Коктейль Hugo (Хуго): історія створення

Класичний рецепт коктейлю Hugo

У 2005 році бармен з регіону Трентіно-Альто-Адідже, розташованого на італійському боці Альп, вирішив додати аромату до класичного келиха просекко за допомогою м’яти та меліси серцелистої. Думаєш, того хлопа звали Хуго? Ні, його ім’я — Роланд Грубер, а коктейль він так назвав взагалі без будь-якої причини.

Ідея додати дещо ботанічного смаку ігристому була класна і клієнтам сподобалася, але виявилося, що та сама меліса, невідомо як опинившись під рукою у визначений час, є доволі рідкісною рослиною. Треба було знайти щось більш доступне, але не менш ефектне. Після декількох експериментів винахідник зупинився на квітах бузини, яка й увійшла до класичного рецепта коктейлю Hugo.

Заради справедливості треба зазначити, що інший обов’язковий інгредієнт цього коктейлю — содова, або сельтерська, або просто вода відома у складі винних напоїв ще з XIX сторіччя. Тоді німецькі дипломати, торговці та мандрівники, не маючи звички до насиченого смаку італійського вина, просили spritzen — розбавити його водою. Звідси й ще одна розповсюджена назва коктейлю, про який говоримо сьогодні, — Hugo spritz.

Класичний рецепт коктейлю Hugo (Хуго)

Класичний рецепт коктейлю Hugo

🍽️ Кількість порцій: 1
✔️ Енергетична цінність: 124 кКал/100 г
⌛ Час приготування: 3 хвилини

Цей напій приготувати дуже легко. Він підійде для будь-якої вечірки, барбекю, пікніка, або як аперитив перед застіллям. Є один нюанс: класичний рецепт Hugo коктейлю вимагає використати свіжі квіти бузини, та вони ж не завжди доступні. Тебе врятує готовий сироп, який можна придбати на MAUDAU. 

Переконайся, що в тебе є багато-багато льоду, а ще такі інгредієнти:

  • сироп бузини — 25 мл (якщо маєш свіжі квіти, то подрібни їх руками та візьми приблизно столову ложку з великою гіркою);
  • просекко або будь-яке сухе ігристе вино — 75 мл;
  • газована вода — 50 мл;
  • лайм — ⅛ частина;
  • м’ята — 10 листочків, або для твісту така ж кількість меліси, базиліку, фенхелю чи їхньої суміші.
Класичний рецепт коктейлю Hugo

Готуй Хуго коктейль так:

  1. Великий келих об’ємом не менше 200 мл наповни льодом мінімум на третину.
  2. Вичави у келих сік лайму та кинь той шматочок, з якого він отриманий.
  3. Подрібни, якщо маєш, квіти бузини та інші рослинні складники, додай у келих, перемішай коктейльною ложечкою. Якщо в тебе сироп, то спершу лід змішай з листям, а потім додай його.
  4. Налий газовану воду, злегка перемішай.
  5. Обережно додай ігристе вино.

Досвічені бармени радять: чим більше льоду додати у Хуго коктейль, тим менш водянистим він буде, а льодово-трав’яну суміш можна з’їсти просто ложечкою.

Осінній Hugo коктейль безалкогольний

Осінній Hugo коктейль

🍽️ Кількість порцій: 1
✔️ Енергетична цінність: 85,5 кКал/100 г
⌛ Час приготування: 5 хвилин

Якщо хтось з компанії не вживає алкоголь, то ось тобі неперевершений рецепт — Hugo коктейль безалкогольний. Якщо чесно, ми навіть не впевнені, який з варіантів смачніший: класичний чи цей. В ньому будуть кориця та кисле яблучко, які хоч і асоціюються переважно з осінню, але смакуватимуть у будь-яку пору.

Отже, приготуй такі інгредієнти:

  • багато-багато льоду;
  • сироп бузини — 20 мл;
  • безалкогольне ігристе вино — 120 мл;
  • газованка — 60 мл;
  • м’ята — 2 гілочки;
  • кисле яблуко — ¼ частина;
  • кориця — 1 патичка для прикрашання.

Змішуй Хуго коктейль так:

  1. Яблуко без шкірки наріж невеличкими шматочками, м’яту подрібни руками.
  2. Склади все в широкий келих без ніжки та трошки потисни так, щоб яблуко пустило сік, але не перетворилося на пюре.
  3. Насип лід та перемішай все разом.
  4. Налий сироп бузини та ще раз перемішай.
  5. Додай воду та безалкогольне ігристе.

Прикрасити келих, окрім кориці, можна скибочкою яблука та гілочкою м’яти.

Літній Hugo коктейль огірковий

Літній Hugo коктейль огірковий

🍽️ Кількість порцій: 1
✔️ Енергетична цінність: 124 кКал/100 г
⌛ Час приготування: 5 хвилин

Все, що стає модним та популярним рано чи пізно спонукає поціновувачів до експериментів. Це й не дивно, адже, по-перше, звичний смак набридає, по-друге, жага досліджень у нас в крові, по-третє, а чому б і ні, власне. Отже, тримай твіст класичного напою з літнім вайбом — Hugo коктейль, до складу якого входять овочі та фрукти.

Інгредієнти:

  • багато-багато льоду;
  • 1–2 гілочки м’яти;
  • огірок — 1 шт., якщо невеличкий, або ¼ довгого;
  • лайм — ¼ частина або 7 мл соку;
  • лікер з бузини — 25 мл;
  • просекко — 75 мл;
  • газована вода — 50 мл.

Готуй за таким планом:

  1. Огірок подрібни, перебий блендером та проціди, щоб отримати огірковий сік.
  2. У великий келих поклади м’яту та трошки придави, щоб посилився аромат.
  3. Додай лід (ти ж пам’ятаєш пораду щодо його кількості?) та перемішай.
  4. Влий або вичави сік лайма, додай огірковий сік та лікер з бузини, перемішай.
  5. Долий води та ще раз все перемішай.
  6. Обережно влий просекко.

Прикрасити келиха можна кружальцями лайма, та гілочками м’яти. Замість огірка можна взяти полуницю, ананас, ківі тощо. 


Hugo spritz — це класний варіант міксу, коли хочеться легкості, грайливості та свіжості. Якщо не вживаєш міцного, класичний рецепт коктейлю завжди можна приготувати на безалкогольному ігристому. І головне  — сміливо експериментуй З рецептами коктейлів Hugo ти станеш найпопулярнішим барменом у своєму колі та на будь-якій вечірці.

Avatar photo
18 записи

Про автора
Обожнюю дізнаватися щось нове. Вмію пояснювати складне простими словами. Повністю згодна з тим, що інформація ― найдорожчий ресурс у світі.
статті
Схожі записи
Алкогольні напоїВино

ТОП-6 вин, які цікаво доповнять шарлотку

7 Хв
Ділимось думкою сомельє, смак та аромат яких вин найкраще пасуватимуть до шарлотки.
Алкогольні напоїЦікаві добірки

Кавовий лікер: як зробити в домашніх умовах та рецепти коктейлів

7 Хв
Розповідаємо, як самостійно зробити кавовий лікер, в чому його особливість та з чим найсмачніше заміксувати.
Алкогольні напоїВиноІгристе і шампанське

Чим відрізняються вина з різних країн та регіонів?

13 Хв
Розповідаємо, чим відрізняються вина з різних країн, як теруар та виноробні традиції впливають на смак.
Розсилка з корисними лайфгаками
та важливими штуками

Обираємо найцікавіше та відправляємо листа раз на місяць

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

×
Алкогольні напоїВиноІгристе і шампанське

Жінки у виноробстві: як вони змінюють світ вина