Розповідаємо, як приготувати тертий пиріг з варенням в домашніх умовах.
У цій статті:
Тертий пиріг з варенням — це той випадок, коли простота дає максимум ефекту. Він виходить хрустким зверху, ніжним всередині, а джем чи повидло додає яскравий акцент. Це універсальний рецепт, який можна спекти зі смородиновим, абрикосовим чи малиновим варенням, і кожного разу він матиме свій характер.
Що треба для приготування тертого пирога з варенням

🍽️ Кількість порцій: 8
✔️ Енергетична цінність: 330 ккал / 100 г
⌛ Час приготування: 1 година
Для тертого пирога з варенням збери такі продукти:
- борошно — 350 г;
- маргарин або масло — 150 г;
- цукор — 150 г;
- яйця — 2 шт.;
- розпушувач — 1 ч. л;
- варення (смородинове, абрикосове, малинове — на вибір) — 250 г;
- сіль — дрібка.
Цікаві штуки на MAUDAU
Готуй з різним варенням, і отримаєш цікаві акценти:
- з абрикосовим — приємну сонячність зовнішнього вигляду;
- зі смородиновим насолодишся контрастністю кислинки в начинці та солодкості основної частини тіста;
- зі сливовим — виразну “жувальну” текстурність;
- з малиновим — помітну солодкість літа.
Як приготувати покроково тертий пиріг з варенням

Ось тобі план, як спекти тертий пиріг з варенням:
- Змішай цукор, яйця, розпушувач і сіль та зроби з цього однорідну масу.
- Маргарин чи масло (залежно від того, на чому вирішила готувати) не діставай з холодильника заздалегідь, нехай буде холодним. Перетри його з борошном до крихт.
- З’єднай перший пункт з другим та заміси тісто.
- Поділи його на дві частини: ⅓ і решта.
- Меншу частину тіста для тертого пирога загорни у плівку та відправ у холодильник хвилин на 15,.
- Більшу частину розкачай й виклади у форму. Розрахуй так, щоб тіста вистачило зробити бортики.
- Виклади начинку рівним шаром.
- Менший шмат тіста натри на великій тертці й розподіли поверх начинки.
- Випікай при 180 °C близько 35–40 хвилин — має з’явитися золотавий відтінок.
Не ріж пиріг, поки не охолоне у формі, інакше розповзеться. Якщо маєш час, ⅓ тіста заморозь, тоді верхній шар буде ще хрусткішим.
@elvira_milc Grated pie. RECIPE Recipe from @elvira_cake_art (instagram) Flour 350 g Butter 82.5% 150 g Sugar 100 g Pinch of salt Baking powder 3 g Eggs category CO 2pcs __ Cherries without pits 400 g Sugar 80 g Corn starch 20 g Method: 1. Mix flour, sugar, salt and baking powder 2. Grate the cold butter and join with the flour mixture. 3. Add cold eggs and quickly knead the dough. Divide into 2 parts. One part put into the freezer for 30 minutes, another one distribute by baking dish making small sides. 4. Put frozen cherries, sprinkle sugar mixed with corn starch. 5. Take the dough out of the freezer and grate it. 6. Bake the pie at 180C for 45 minutes. Use convection or regular mode.
♬ New Abundance – Omar Enfedaque
Поради, як покращити рецепт тертого пирога з варенням

Базовий рецепт можна змінити й отримати нові цікаві варіанти випічки:
- Якщо хочеш пісний тертий пиріг з варенням, заміни яйця на насіння чіа або льону. Їх потрібно попередньо замочити у воді у пропорції 1:3 до утворення гелеподібної маси. А замість масла чи маргарину візьми 100 г олії.
- Смачний буде й пиріг тертий з варенням і сиром. Просто поклади тонкий шар кисломолочного продукту під солодку начинку.
- Щоб зробити тертий пісочний пиріг, використай більше маргарину (до 180 г).
- Подавати цю страву краще охолодженою, щоб верх став хрустким.
- Можна додати лимонну цедру або ваніль для аромату.
- Варення легко замінити на густий джем, макову начинку чи заморожені ягоди.
Готуй смачну випічку за цим простим рецептом та неспішно смакуй нею з близькими!





