Торт Наполеон: три простих рецепти

7 Хв

Розповідаємо, як зробити торт «Наполеон» з заварним кремом в домашніх умовах та яка його приблизна калорійність.

Торт «Наполеон» — класичний рецепт, який підкорює серця не одного покоління. Завдяки насиченому, збалансованому смаку та ніжній текстурі, кожен його шматочок тане в роті та дарує справжнє задоволення від десерту.

Для багатьох саме «Наполеон» торт — найсмачніший рецепт з дитинства. Він повʼязаний з теплими сімейними спогадами та затишними моментами за святковим столом, до яких хочеться повертатися. Найкращий спосіб це зробити — приготувати власноруч справжній торт «Наполеон» з заварним кремом, з листкового тіста. 

В цій добірці ти знайдеш перевірений рецепт цього торта на будь-який смак і кілька порад щодо його приготування. Зберігай собі та не забудь поділитися ним з друзями.

Також буде цікаво

Торт Наполеон: рецепт класичний

Торт Наполеон: рецепт класичний

Цей рецепт «Наполеона» — класичний, як у ресторанах: з тонких листкових коржів, випечених у духовці, і ніжного заварного крему, завдяки чому торт виходить повітряним, хрустким і справді святковим.

🍽️ Порції: 8
✔️ Калорійність: 430 кКал
Час приготування: 3 год. + час просочитися

Інгредієнти для коржів:

  • 1 куряче яйце;
  • 220 мл крижаної води;
  • 500 г борошна;
  • 400 г вершкового масла з морозилки;
  • 2 ст. л яблучного оцту (6%);
  • 0,5 ч. л солі.

Інгредієнти для заварного крему:

  • 2 курячих яйця;
  • 400 мл молока;
  • 140-160 г вершкового масла кімнатної температури;
  • 120-140 г цукру;
  • 2-2,5 ст. л борошна;
  • 2 ч. л ванільного цукру.

Покроковий рецепт «Наполеона» з заварним кремом українською:

Крок 1
Просій борошно з сіллю в глибоку миску. Масло дістань з морозилки та швидко натри його туди на великій тертці. Щоб воно не ковзало, працюй у рукавичках і час від часу обвалюй у борошні.

Крок 2
В мірному кухлі збий яйце з крижаною водою та яблучним оцтом, щоб вийшло 250 мл суміші.

Крок 3
Поступово додавай рідку суміш до масляно-борошняної основи, швидко перемішуючи. Сформуй з тіста кулю, загорни в харчову плівку і поклади в холодильник мінімум на 2 години.

Крок 4
В окремій мисці змішай борошно, яйця, ванільний і звичайний цукор, додаючи трохи молока, щоб не було грудочок. 

Крок 5
Налий решту молока в невелику каструлю, постав на помірний вогонь і доведи до легкого кипіння.

Крок 6
Поступово вливай суміш у гаряче молоко, постійно помішуючи. Вари до появи невеликих бульбашок, але не доводь до сильного кипіння. Накрий плівкою і дай охолонути.

Крок 7
М’яке масло збий до білої та повітряної маси, потім поступово додай охолоджений заварний крем і перемішай до однорідної консистенції.

Крок 8
Дістань тісто для Наполеона з холодильника, поділи на шматки і розкачай. Виріж коржі, проколи виделкою та постав по одному на 7-8 хв. у духовку при 200 градусах до золотистого кольору. Потім дай охолонути. 

Крок 9
Викладай торт «Наполеон» з заварним кремом на велику тарілку покроково, чергуй коржі та кремову масу. Верхній шар можеш присипати крихтою, або подивитися ідеї, як прикрасити, в кінці цієї статті. Залиш Наполеон у прохолодному місці під плівкою на 6-8 годин або на ніч. 

Для того, щоб торт точно вийшов класним, ділимося кількома важливими порадами.

Коржі: поради, як приготувати

Коржі: поради, як приготувати

Коржі для «Наполеона» повинні бути тонкими, хрусткими й нейтральними на смак. Вони створюють основу торта. Саме тому рецепт коржів для «Наполеона» не містить цукру, адже він може зробити тісто жорсткішим, аніж потрібно, а торт стане солодощавим і несмачним. Для листкової структури холодне масло натирай лише на великій тертці, зберігай тісто еластичним і перед приготуванням обовʼязково дай йому відпочити в холодильнику щонайменше 2 години. 

Щоб уникнути сухості, тісто потрібно розкачувати рівномірно по всій площині до 5 мм в товщину. Щоб коржі не надулися, проколи їх виделкою через кожні 3-5 см. Щоб торт вийшов круглим, виріж ножем з тіста диски, використовуючи тарілку як трафарет або спеціальну форму. Обрізки не викидай, адже вони можуть знадобитися для декорування. 

Щоб коржі не вийшли надто м’якими, важливо дати їм добре охолонути перед тим, як збирати торт. Тоді вони не розмокнуть занадто сильно і збережуть свою текстуру.

Заварний крем: як зробити смачним

Заварний крем: як зробити смачним

Аби крем для «Наполеона» вийшов класним, його потрібно добре збити до однорідної, повітряної консистенції. Тоді він буде легким і ніжним, рівномірно покриє коржі і не буде текти, а торт вийде акуратним. Також заварний крем не можна перегрівати, інакше він стане зернистим або дуже густим. Тоді торт не просочиться рівномірно і буде твердим у деяких місцях. Насамкінець, крем слід трохи охолодити перед нанесенням, щоб він не розтікався і не розм’якшував коржі надто швидко. 

За бажанням, класичний рецепт заварного крему для «Наполеона» можна замінити на оригінальніший.  Детальніше про нього розповіли ось в цій статті за посиланням.  А якщо немає часу на довге приготування, ось простий рецепт крему для «Наполеона» на сметані: змішай 400 г сметани з 100-120 г цукру і 1-2 ч.л ванільного цукру, збий до однорідності, а потім дай крему трохи охолонути в холодильнику перед використанням. 

Торт Наполеон по-домашньому

Торт Наполеон по-домашньому

Простий рецепт «Наполеона», завдяки якому можна швидко приготувати смачний торт із готових коржів і ніжного крему, не витрачаючи часу на заміс домашнього тіста.

🍽️ Порції: 8
✔️ Калорійність: 410 кКал/100 г
Час приготування: 2 год. + час настоятися 

Інгредієнти:

  • 1 упаковка готового дріжджового тіста;
  • 2-2,5 ст. л борошна;
  • 2 курячих яйця; 
  • 400 мл молока;
  • 120-140 г цукру; 
  • 140-160 г вершкового масла кімнатної температури; 
  • 2 ч. л ванільного цукру. 

Домашній торт «Наполеон», покроковий рецепт:

Крок 1
Дістань упаковку тіста з морозилки та залиш на столі приблизно на 10 хвилин.

Крок 2
Присип стіл борошном і виклади на нього листи тіста. Розріж кожен пласт на 2 квадрати і розкачай, обріж краї, зроби проколи. 

Крок 3
По черзі випікай коржі в духовці при 170°C до золотистого кольору. Дай коржам охолонути, а потім розділи кожен лист на 2-3 тонких шари.

Крок 4
У мисці змішай борошно, яйця і цукор, додаючи трохи холодного молока, щоб суміш була без грудочок.

Крок 5
Решту молока підігрій на слабкому вогні до легкого кипіння, потім тонкою цівкою вливай яєчну суміш, постійно помішуючи, і вари до загустіння.

Крок 6
Дай крему для «Наполеона» трохи охолонути до кімнатної температури. Збий м’яке масло до повітряного стану, додай у крем і розмішай до однорідності. Потім накрий плівкою та відправ у холодильник на 30-60 хвилин, щоб він добре загуснув.

Крок 7
По черзі змащуй коржі кремом і складай одне на одного на велику тарілку. Залиш свій «Наполеон» торт постояти в холодильнику, щоб крем добре просочив коржі. 

Торт Наполеон на сковороді

Торт Наполеон на сковороді

«Наполеон» — торт, який можна зробити навіть на пательні. Це зручно, коли немає духовки або хочеться пришвидшити процес приготування коржів. 

🍽️ Порції: 8
✔️ Калорійність: 430 кКал/100 г
Час приготування: 2,5 год. + час настоятися

Інгредієнти для коржів:

  • 250 г холодного вершкового масла;
  • 550 г борошна;
  • 2 курячих яйця;
  • 60-70 мл крижаної води; 
  • 1 ч. л розпушувача;
  • 0,5 ч. л солі.

Інгредієнти для заварного крему:

  • 2 курячих яйця;
  • 400 мл молока;
  • 140-160 г вершкового масла кімнатної температури;
  • 120-140 г цукру;
  • 2-2,5 ст. л борошна;
  • 2 ч. л ванільного цукру;
  • трохи олії для смаження. 

Покроковий рецепт «Наполеона» на сковороді:

Крок 1
Просій борошно з сіллю та розпушувачем у миску. Натри туди на терці холодне масло, перетри до крихти. 

Крок 2
Додай яйця, крижану воду, сіль і заміси тісто до однорідності, щоб воно не липло до рук. Сформуй кулю, обмотай плівкою та постав у морозилку на 15 хв.

Крок 3
Розділи тісто на 8 частини, добре розкачай до товщини 2-3 мм. 

Крок 4
Розігрій пательню, додай трохи олії та випікай кожен корж з обох боків по 2-3 хв. до золотистого кольору. Залиш охолонути.

Крок 5
Змішай борошно, яйця і цукор у мисці, додаючи трохи холодного молока, щоб не було грудочок. 

Крок 6
Решту молока налий у каструлю, підігрій на слабкому вогні до легкого кипіння, потім поступово вливай яєчну суміш, постійно помішуючи, і вари до густоти, не доводячи до сильного кипіння. 

Крок 7
Дай крему охолонути до кімнатної температури, збий масло до повітряної консистенції та додай його. Розмішай до однорідності, накрий плівкою та потримай у холодильнику від 30 хвилин до години, щоб загуснув.

Крок 8
Змащуй коржі по черзі кремом та викладай одне на одного на велику тарілку. Твій торт «Наполеон» на сковороді готовий. 

Як прикрасити торт Наполеон

Як прикрасити торт Наполеон

Класичний рецепт «Наполеона» передбачає посипку зверху крихтами з обрізків коржів, що додає торту хрустку текстуру та завершений вигляд. Для цього їх потрібно трошки підсушити в духовці, подрібнити ножем або нарвати вручну. 

Якщо хочеш спростити прикрашання, можна обмежитися лише цукровою пудрою. Це найлегший і універсальний спосіб надати десерту святкового вигляду.

Отже, «Наполеон» — це простий рецепт десерту, який легко приготувати, навіть якщо ти не маєш досвіду в кондитерській справі. Запасайся всім необхідним і мерщій створювати твій ідеальний торт.


Смачного!

Авторка M Journal Вероніка Понуляк
128 записи

Про автора
Філософиня, танцівниця, музикантка, викладачка і амбасадорка пізнання. Обожнюю дізнаватися про щось нове для себе і розбиратися у цікавих темах, у тому числі — історіях смачних коктейлів.
статті
Схожі записи
ПродуктиПоради та добірки

Паста з морепродуктами: 5 рецептів в домашніх умовах 

8 Хв
Зібрали 5 смачних рецептів пасти з різними видами морепродуктів: з креветками, мідіями, гребінцями, морським коктейлем.
ПродуктиПоради та добірки

Кунжут: чим корисний та як його правильно їсти

6 Хв
Розбираємо, в чому користь кунжуту, чим білий відрізняється від чорного, та як їх правильно їсти.
ПродуктиПоради та добірки

5 рецептів зі шпинатом: млинці, пиріг, омлет, паста, смузі

8 Хв
Зібрали ідеї смачних рецептів зі шпинатом, щоб ти легко приготувала смачні страви на сніданок чи обід.
Розсилка з корисними лайфгаками
та важливими штуками

Обираємо найцікавіше та відправляємо листа раз на місяць

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

×
Алкогольні напоїКоктейлі

Гарбузові коктейлі алкогольні: Pumpkin рецепти