Пухка шарлотка на кефірі

2 Хв

Ділимось рецептом шарлотки з яблуками на кефірі: які інгредієнти для нього потрібні та як приготувати у духовці чи в мультиварці. 

Збираєшся провести затишний вечір вдома? А смачненьке приготувала? Пухка шарлотка на кефірі — ось що ідеально підійде для безмежного задоволення. Не хвилюйся, годинами чаклувати біля плити не треба, все дуже просто та швидко.

Також буде цікаво

Інгредієнти для рецепта пухкої шарлотки з яблуками на кефірі

Пухка шарлотка на кефірі з яблуками

🍽️ Кількість порцій: 8
✔️ Енергетична цінність: 185 ккал / 100 г
⌛ Час приготування: 1 година (15 хвилин підготовки, 45 — випікання)

Випічка на кефірі завжди виходить пишна та ніжна. Тому обов’язково спробуй цей рецепт шарлотки з яблуками в духовці. Підготуй такий набір продуктів:

  • кефір — 250 мл;
  • яйця — 3 шт.;
  • цукор — 180 г;
  • борошно пшеничне — 300 г;
  • яблука (кисло-солодкі) — 3–4 шт.;
  • сода — ½ ч. л;
  • ванільний цукор — 1 ч. л (якщо подобається);
  • кориця — 1 ч. л;
  • рослинна олія — 2 ст. л + для змащування форми;
  • сіль — щіпка.

Якщо хочеш отримати більш вологу та пухку шарлотку на кефірі, візьми його жирністю 2,5% або навіть 3,2%. Це додасть вершкових ноток до смаку та рум’яності зовнішньому вигляду страви. Нежирний кефір дасть легшу, але сухішу структуру, нейтральний або навіть трохи кислуватий смак.

Покрокове приготування пухкої шарлотки з яблуками на кефірі

Пухка яблучна шарлотка на кефірі

Щоб домогтися найкращого результату, кефір та яйця витягни з холодильника за 20–30 хвилин до початку приготування. Коли готова, дій за таким планом:

  1. Яблука звільни від серцевини, а шкірку можеш залишити. Наріж дрібними кубиками чи тоненькими скибочками. Спробуй, чи не кислуваті, якщо треба, додай цукру. Всип всю корицю, ретельно перемішай та залиш під кришкою.
  2. Змішай кефір з содою, дай постояти, щоб почалася реакція — побачиш трошки піни.
  3. Яйця, цукор, сіль та ванілін збий міксером до утворення стійкої світлої пінної маси.
  4. Додай кефірну суміш та олію й перемішай лопаткою.
  5. Борошно просій та вводь поступово невеличкими порціями, перемішуючи лопаткою або міксером на низькій швидкості.
  6. Форму для майбутньої пухкої шарлотки на кефірі змасти олією.
  7. Виклади половину тіста, потім шар яблук, зверху решту тіста.
  8. Випікай в духовці 45 хвилин при температурі 180°C або в мультиварці на спеціальній програмі.

Щоб зберегти акуратний пиріг, не виймай його з форми одразу, а дай охолонути хвилин 10–15.

Поради, як покращити рецепт шарлотки на кефірі

Пухка шарлотка з яблуками на кефірі

Якщо хочеш вдосконалити смак, скористайся наступними порадами: 

  1. Подавай пухку шарлотку на кефірі з вершками, медом або морозивом.
  2. Щоб додати текстури, поклади у тісто добре подрібнені горіхи, а до яблук додай кокосову стружку.
  3. Різні прянощі додадуть глибини смаку та аромату. Спробуй імбир, мускатний горіх, кардамон.
  4. Замість яблук можеш взяти будь-які соковиті фрукти.
  5. Якщо маєш порційні форми для випікання, зроби готові мініверсії яблучної шарлотки.

Готуй легко та з натхненням!

Avatar photo
55 записи

Про автора
Обожнюю дізнаватися щось нове. Вмію пояснювати складне простими словами. Повністю згодна з тим, що інформація ― найдорожчий ресурс у світі.
статті
Схожі записи
ПродуктиКондитерські вироби

Класична шарлотка з яблуками в духовці

2 Хв
Ділимось класичним рецептом смачної та пишної шарлотки з яблуками.
ПродуктиПоради та добірки

Деруни з м’ясним фаршем у духовці

3 Хв
Як приготувати деруни з м’ясним фаршем в домашніх умовах.
ПродуктиПоради та добірки

Смачні деруни по-селянськи в горщику

4 Хв
Як зробити деруни з м’ясом на сковороді та в горщиках
Розсилка з корисними лайфгаками
та важливими штуками

Обираємо найцікавіше та відправляємо листа раз на місяць

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

×
Алкогольні напоїВино

Вино та літнє меню: найкращі поєднання з сезонними салатами та стравами з гриля