Пишні деруни з грибним соусом

3 Хв

Розповідаємо, як зробити пишні деруни з грибами. 

Ці деруни з грибами — вишукана інтерпретація класики. Вони виходять пишними, апетитними на вигляд і надзвичайно ніжними всередині, а кремовий грибний соус додає глибини смаку й аромату. Цей рецепт — ідеальний вибір для тих, хто любить традиційні страви, але прагне відкрити їх по-новому. 

Також буде цікаво

Що треба для приготування пишних дерунів з грибним соусом

Деруни з грибним соусом

👥 Порції: 4
🔥 Калорійність дерунів: приблизно 151 кКал/100 г
🕐 Час приготування: 45 хв.

Пишні деруни — рецепт, який починається з простих, але якісних інгредієнтів. Щоб приготувати страву вдома, підготуй усе необхідне:

  • 6 середніх картоплин;
  • 1 середня цибулина
  • 2 курячих яйця;
  • 2 ст. л сметани;
  • 2-3 ст. л борошна;
  • ½ ч. л розпушувача;
  • сіль за смаком;
  • перець за смаком;
  • олія для смаження. 

Для соусу:

  • 300 г печериць;
  • 1 маленька цибулина;
  • 1 зубчик часнику; 
  • 200 мл вершків (20-30%);
  • 1 ст. л вершкового масла;
  • сіль, перець за смаком.

Як готувати пишні деруни з грибним соусом покроково

Деруни з грибним соусом

Тепер детально розберемося, як готувати деруни крок за кроком. Щоб страва вийшла бездоганно, дотримуйся цієї інструкції: 

  1. Швидко помий та поріж печериці, а цибулю й часник почисть та дрібно наріж. 
  2. Розігрій пательню на помірному вогні, розтопи на ній вершкове масло та обсмаж цибулю до мʼякості.
  3. Додай гриби та смаж, поки не випарується вся рідина. 
  4. Влий вершки, посоли, поперчи та тушкуй 7-10 хвилин на слабкому вогні до загустіння.
  5. Помий і почисть овочі та яйце. Середню цибулину та картоплю натри. Змішай їх у глибокій мисці та додай цибулю, яйце, сметану, розпушувач, сіль і перець. Поступово вмішуй борошно, поки тісто не загусне.
  6. Розігрій на помірному вогні пательню з олією та викладай на неї тістову суміш ложкою, формуючи деруни. Смаж, поки не стане поміткою рум’яна скоринка з кожного боку.
  7. Подавай пишні гарячі деруни з грибною підливою.

Цікавий варіант страви — додатково запекти картопляні оладки з грибами в горщику. Пропонуємо подивитися відео приготування цього рецепту, щоб побачити всі етапи наочно.

@inna_la.food На дві порції: Картопля – 4 шт Цибуля – 1 шт Яйце – 1 шт Сіль, перець, сухий часник Грибний соус: Печериці – 5-6 шт Цибуля – 1 шт Сметана – 2 ст. л. Сіль, перець Сир – 100 гр #деруни #дерунизгрибами #дерунивглечику #дерунивгорщику ♬ Весна – Воплі Відоплясова

Поради, як готувати та подавати деруни з грибним соусом

Деруни з грибним соусом

Для того, щоб ще більше увиразнити смак страви, додай в грибну підливу кілька крапель трюфельної олії або свіжої зелені — кропу, петрушки тощо.

До речі, якщо хочеш зробити соус з печерицями легшим та менш калорійнішим, заміни частину вершків на овочевий бульйон або рослинне молоко. Або просто використовуй соєві вершки — так страва стане більш дієтичною, не втрачаючи смаку. 

Якщо готуєш страву для святкового столу, спробуй запекти деруни в горщику з грибами. Або зроби це з м’ясом, як в рецепті по-селянськи. Для цього по черзі викладай у посуд шари дерунів і грибного соусу або смаженої свинини — це зробить страву ще ніжнішою, соковитішою та наповненою насиченим ароматом. 

Та перш ніж перейти до приготування, не забудь ознайомитися зі статтею «Хрусткі картопляні деруни: класичний рецепт» — там ще більше важливих порад.

Нехай процес приготування приносить радість, а кожен шматочок тішить смаком. Зберігай рецепт собі та поділися ним із друзями.


Смачного!

Авторка M Journal Вероніка Понуляк
110 записи

Про автора
Філософиня, танцівниця, музикантка, викладачка і амбасадорка пізнання. Обожнюю дізнаватися про щось нове для себе і розбиратися у цікавих темах, у тому числі — історіях смачних коктейлів.
статті
Схожі записи
ПродуктиПоради та добірки

Деруни з м’ясним фаршем у духовці

3 Хв
Як приготувати деруни з м’ясним фаршем в домашніх умовах.
ПродуктиПоради та добірки

Смачні деруни по-селянськи в горщику

4 Хв
Як зробити деруни з м’ясом на сковороді та в горщиках
ПродуктиПоради та добірки

Як приготувати деруни з кабачків і картоплі 

2 Хв
Як приготувати деруни з кабачків і картоплі, даємо покроковий рецепт українською.
Розсилка з корисними лайфгаками
та важливими штуками

Обираємо найцікавіше та відправляємо листа раз на місяць

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

×
ПродуктиПоради та добірки

Що таке складні вуглеводи та в яких продуктах містяться