Розповідаємо, як приготувати деруни з кабачків і картоплі, даємо покроковий рецепт українською.
У цій статті:
Деруни з кабачків і картоплі — літній варіант цієї улюбленої багатьма класичної страви. Це ідеальний вибір для дієтичного раціону або коли хочеться чогось смачного, ситного й водночас легкого. Завдяки кабачкам страва виходить ніжнішою, соковитішою та менш калорійною.
Що треба для приготування дерунів з картоплі і кабачків

👥 Порції: 3
🔥 Калорійність дерунів: приблизно 110 кКал/100 г
🕐 Час приготування: 35 хв.
Щоб приготувати цю страву, тобі знадобляться такі інгредієнти:
- 4 середні картоплини;
- 1 середній кабачок;
- 1 куряче яйце;
- 2-3 ст. л борошна;
- 1 невелика цибулина;
- 1 ч. л солі;
- чорний мелений перець за смаком;
- олія для смаження.
Як приготувати деруни з кабачків і картоплі покроково

Ці деруни — рецепт українською, який легко втілити на кухні. Потрібно лише зробити кілька простих кроків:
- Миту картоплю почисть та натри разом з цибулею. Окремо помий і натри кабачок, добре відтисни з нього сік. Всі овочі переклади в глибоку миску та розмішай.
- Помий і додай яйце, борошно, сіль та перець. Перемішай масу до однорідності.
- Розігрій сковорідку з олією на помірному вогні та викладай масу ложкою, формуючи картопляний оладок. Обидві сторони деруна обсмаж до золотистого кольору.
Щоб побачити цей простий рецепт на власні очі, рекомендуємо переглянути відео.
@alinka_cookinggg Бюджетно і дуже смачно Інгредієнти ▫️Картопля-3шт ▫️Цукіні-1шт ▫️Борошно-3ст.л ▫️Яйця-2шт ▫️Сіль та спеції-за смаком #alinka_cookinggg #картопля #деруни #цукіні #щосьсмачне ♬ оригинальный звук – Смачні рецепти
Поради, як готувати та подавати деруни з картоплі і кабачків

Лайфгаки, які допоможуть ще більше насолодитися приготуванням:
- Щоб страва вийшла ідеальною, перед тим, як смажити деруни, позбудься надмірної вологи. Для цього залиш терті овочі настоятися 10 хвилин, а потім відтисни сік, що за цей час виділився. Так тісто краще триматиме форму під час смаження.
- До речі, на яку терку терти деруни та інші корисні поради можна дізнатися з нашої статті про класичний рецепт хрустких картопляних оладків.
- Якщо хочеш підкреслити літній настрій цієї страви, додай до тіста дрібно нарізану зелень — петрушку, кріп або навіть трішки мʼяти. Це не лише освіжить смак, а й зробить деруни ароматнішими.
- Викладай їх спочатку на паперовий рушник, а вже потім на основну тарілку. Це прибере зайву олію після смаження.
- При подачі найкраще смакують ці деруни з сиром — тертим, плавленим або мʼяким на кшталт «Філадельфії». Він підкреслить смак кабачків, додасть страві вершкових ноток і зробить її ситнішою. За бажанням, можеш додати тертий твердий сир і в тісто. Доповнити подачу можна ложкою сметани та зелені.
Готуй деруни з кабачків і картоплі з задоволенням і відкривай для себе нові смакові поєднання. Експериментуй з інгредієнтами та подачею — можливо, саме твій варіант стане улюбленим для всієї родини.
Смачного!