Як приготувати деруни з кабачків і картоплі 

2 Хв

Розповідаємо, як приготувати деруни з кабачків і картоплі, даємо покроковий рецепт українською.

Деруни з кабачків і картоплі — літній варіант цієї улюбленої багатьма класичної страви. Це ідеальний вибір для дієтичного раціону або коли хочеться чогось смачного, ситного й водночас легкого. Завдяки кабачкам страва виходить ніжнішою, соковитішою та менш калорійною. 

Також буде цікаво

Що треба для приготування дерунів з картоплі і кабачків

Деруни з картоплі і кабачків

👥 Порції: 3
🔥 Калорійність дерунів: приблизно 110 кКал/100 г
🕐 Час приготування: 35 хв.

Щоб приготувати цю страву, тобі знадобляться такі інгредієнти:

  • 4 середні картоплини;
  • 1 середній кабачок;
  • 1 куряче яйце;
  • 2-3 ст. л борошна;
  • 1 невелика цибулина;
  • 1 ч. л солі;
  • чорний мелений перець за смаком;
  • олія для смаження.

Як приготувати деруни з кабачків і картоплі покроково

Деруни з картоплі і кабачків

Ці деруни — рецепт українською, який легко втілити на кухні. Потрібно лише зробити кілька простих кроків:

  1. Миту картоплю почисть та натри разом з цибулею. Окремо помий і натри кабачок, добре відтисни з нього сік. Всі овочі переклади в глибоку миску та розмішай.
  2. Помий і додай яйце, борошно, сіль та перець. Перемішай масу до однорідності. 
  3. Розігрій сковорідку з олією на помірному вогні та викладай масу ложкою, формуючи картопляний оладок. Обидві сторони деруна обсмаж до золотистого кольору.

Щоб побачити цей простий рецепт на власні очі, рекомендуємо переглянути відео.

@alinka_cookinggg Бюджетно і дуже смачно Інгредієнти ▫️Картопля-3шт ▫️Цукіні-1шт ▫️Борошно-3ст.л ▫️Яйця-2шт ▫️Сіль та спеції-за смаком #alinka_cookinggg #картопля #деруни #цукіні #щосьсмачне ♬ оригинальный звук – Смачні рецепти

Поради, як готувати та подавати деруни з картоплі і кабачків

Деруни з картоплі і кабачків

Лайфгаки, які допоможуть ще більше насолодитися приготуванням:

  1. Щоб страва вийшла ідеальною, перед тим, як смажити деруни, позбудься надмірної вологи. Для цього залиш терті овочі настоятися 10 хвилин, а потім відтисни сік, що за цей час виділився. Так тісто краще триматиме форму під час смаження.
  2. До речі, на яку терку терти деруни та інші корисні поради можна дізнатися з нашої статті про класичний рецепт хрустких картопляних оладків.
  3. Якщо хочеш підкреслити літній настрій цієї страви, додай до тіста дрібно нарізану зелень — петрушку, кріп або навіть трішки мʼяти. Це не лише освіжить смак, а й зробить деруни ароматнішими. 
  4. Викладай їх спочатку на паперовий рушник, а вже потім на основну тарілку. Це прибере зайву олію після смаження.
  5. При подачі найкраще смакують ці деруни з сиром — тертим, плавленим або мʼяким на кшталт «Філадельфії». Він підкреслить смак кабачків, додасть страві вершкових ноток і зробить її ситнішою. За бажанням, можеш додати тертий твердий сир і в тісто. Доповнити подачу можна ложкою сметани та зелені.

Готуй деруни з кабачків і картоплі з задоволенням і відкривай для себе нові смакові поєднання. Експериментуй з інгредієнтами та подачею — можливо, саме твій варіант стане улюбленим для всієї родини.


Смачного!

Авторка M Journal Вероніка Понуляк
110 записи

Про автора
Філософиня, танцівниця, музикантка, викладачка і амбасадорка пізнання. Обожнюю дізнаватися про щось нове для себе і розбиратися у цікавих темах, у тому числі — історіях смачних коктейлів.
статті
Схожі записи
ПродуктиПоради та добірки

Деруни з м’ясним фаршем у духовці

3 Хв
Як приготувати деруни з м’ясним фаршем в домашніх умовах.
ПродуктиПоради та добірки

Смачні деруни по-селянськи в горщику

4 Хв
Як зробити деруни з м’ясом на сковороді та в горщиках
ПродуктиПоради та добірки

Пишні деруни з грибним соусом

3 Хв
Як зробити пишні деруни з грибами.
Розсилка з корисними лайфгаками
та важливими штуками

Обираємо найцікавіше та відправляємо листа раз на місяць

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

×
ПродуктиНапої

Як зробити лимонад в домашніх умовах