Розповідаємо, як готувати та подавати вдома оладки з кукурудзяної муки.
У цій статті:
Кукурудзяні оладки відрізняються характерною зернистою текстурою та легкою хрусткістю, яких не дає звичайне пшеничне борошно. Водночас вони готуються так само просто, як класичні, а завдяки приємній консистенції й делікатному солодкуватому смаку чудово урізноманітнюють ранковий раціон.
Поради, як приготувати та подавати оладки з кукурудзяної муки

Щоб оладки з кукурудзяної муки добре тримали форму, тісто має бути трохи густішим, ніж для класичних, бо вона не містить глютену. Саме він надає тісту еластичність і вʼязкість. Надто рідка маса може розтікатися, а оладки вийдуть крихкими. В такій ситуації варто додати ще одне яйце.
Подавай кукурудзяні оладки одразу зі сковорідки, поки вони ще мають хрустку скоринку. Додай до них свіжі ягоди, фрукти та жменю горіхів — таке поєднання не лише смачне, але й збагачує страву корисними жирами та складними вуглеводами. Зверху оладки можна посипати корицею чи цукровою пудрою.
Що треба для приготування кукурудзяних оладок

👥 Порції: 2
🔥 Калорійність: 240 кКал/100 г
🕐 Час приготування: 35 хв.
Для приготування хрустких оладок на кефірі, тобі знадобляться такі інгредієнти:
- 160 г кукурудзяної муки;
- 250 мл кефіру;
- 1 куряче яйце;
- 20 г цукру;
- 1 ч. л розпушувача;
- 1 дрібка солі;
- 3 ст. л олії.
Якщо під рукою немає кефіру або якщо просто хочеться зробити страву легшою та менш калорійною, приготуй оладки на воді. Тоді, щоб вони все одно вийшли пухкими, додай трохи більше розпушувача — 1½ ч. л.
Для веганського варіанту яйце можна замінити на половинку банана або 2 ст. л. яблучного пюре. Це зробить тісто клейким і заодно додасть трохи природної солодкості.
Покрокове приготування оладок з кукурудзяної муки

Щоб і ти скуштувала цю смакоту, ділимося найкращим рецептом кукурудзяних оладок:
- В глибокій мисці змішай кукурудзяну муку, сіль і цукор.
- В іншій мисці збий вінчиком яйце з кефіром, додай розпушувач. Висип в неї кукурудзяну суміш і розмішай до однорідності.
- Додай 1 ст. л олії та ще раз все перемішай. Залиш на 10 хвилин, щоб мука трохи набухла.
- Розігрій сковорідку, розігрій в ній трохи олії та викладай великою ложкою тісто, формуючи оладки. Смаж з обох боків на помірному вогні до золотистої скоринки.
Отже, тепер ти маєш всі необхідні знання, щоб приготувати смачні кукурудзяні оладки. Проте, в цьому рецепті можна ще чимало адаптувати під свої потреби. Експериментуй і насолоджуйся кожним сніданком.
Смачного!