ПродуктиПоради та добірки

Як приготувати оладки з кукурудзяної муки

2 Хв

Розповідаємо, як готувати та подавати вдома оладки з кукурудзяної муки.

Кукурудзяні оладки відрізняються характерною зернистою текстурою та легкою хрусткістю, яких не дає звичайне пшеничне борошно. Водночас вони готуються так само просто, як класичні, а завдяки приємній консистенції й делікатному солодкуватому смаку чудово урізноманітнюють ранковий раціон. 

Також буде цікаво

Поради, як приготувати та подавати оладки з кукурудзяної муки

Кукурудзяні оладки

Щоб оладки з кукурудзяної муки добре тримали форму, тісто має бути трохи густішим, ніж для класичних, бо вона не містить глютену. Саме він надає тісту еластичність і вʼязкість. Надто рідка маса може розтікатися, а оладки вийдуть крихкими. В такій ситуації варто додати ще одне яйце.

Подавай кукурудзяні оладки одразу зі сковорідки, поки вони ще мають хрустку скоринку. Додай до них свіжі ягоди, фрукти та жменю горіхів — таке поєднання не лише смачне, але й збагачує страву корисними жирами та складними вуглеводами. Зверху оладки можна посипати корицею чи цукровою пудрою.

Що треба для приготування кукурудзяних оладок

Кукурудзяні оладки

👥 Порції: 2
🔥 Калорійність: 240 кКал/100 г
🕐 Час приготування: 35 хв.

Для приготування хрустких оладок на кефірі, тобі знадобляться такі інгредієнти:

  • 160 г кукурудзяної муки;
  • 250 мл кефіру;
  • 1 куряче яйце; 
  • 20 г цукру;
  • 1 ч. л розпушувача;
  • 1 дрібка солі;
  • 3 ст. л олії.

Якщо під рукою немає кефіру або якщо просто хочеться зробити страву легшою та менш калорійною, приготуй оладки на воді. Тоді, щоб вони все одно вийшли пухкими, додай трохи більше розпушувача — 1½  ч. л.

Для веганського варіанту яйце можна замінити на половинку банана або 2 ст. л. яблучного пюре. Це зробить тісто клейким і заодно додасть трохи природної солодкості.

Покрокове приготування оладок з кукурудзяної муки

Кукурудзяні оладки

Щоб і ти скуштувала цю смакоту, ділимося найкращим рецептом кукурудзяних оладок:

  1. В глибокій мисці змішай кукурудзяну муку, сіль і цукор. 
  2. В іншій мисці збий вінчиком яйце з кефіром, додай розпушувач. Висип в неї кукурудзяну суміш і розмішай до однорідності.
  3. Додай 1 ст. л олії та ще раз все перемішай. Залиш на 10 хвилин, щоб мука трохи набухла.
  4. Розігрій сковорідку, розігрій в ній трохи олії та викладай великою ложкою тісто, формуючи оладки. Смаж з обох боків на помірному вогні до золотистої скоринки.

Отже, тепер ти маєш всі необхідні знання, щоб приготувати смачні кукурудзяні оладки. Проте, в цьому рецепті можна ще чимало адаптувати під свої потреби. Експериментуй і насолоджуйся кожним сніданком.


Смачного!

Авторка M Journal Вероніка Понуляк
80 записи

Про автора
Філософиня, танцівниця, музикантка, викладачка і амбасадорка пізнання. Обожнюю дізнаватися про щось нове для себе і розбиратися у цікавих темах, у тому числі — історіях смачних коктейлів.
статті
Схожі записи
ПродуктиПоради та добірки

Як приготувати оладки з яблуками: смачний рецепт

3 Хв
Як зробити оладки з яблуками в домашніх умовах.
ПродуктиПоради та добірки

Як приготувати пишні оладки: рецепт покроково 

3 Хв
Як приготувати пишні оладки на дріжджах і воді без яєць.
ПродуктиПоради та добірки

Як приготувати бананові оладки

3 Хв
Таємниці приготування смачних оладок з бананом.
Розсилка з корисними лайфгаками
та важливими штуками

Обираємо найцікавіше та відправляємо листа раз на місяць

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

×
ПродуктиПоради та добірки

Маринад для шашлику: який зробити