Розповідаємо, як зробити солоні оладки на будь-який смак.
У цій статті:
Якщо тобі набридли звичні солодкі сніданки, спробуй приготувати солоні оладки з гарбуза — смачну й універсальну страву, яка підійде і для щільного прийому їжі, і для легкого перекусу. Це справжня знахідка, коли хочеться чогось ситного та одночасно швидкого в приготуванні. Детально розберемося, як зробити солоні оладки вдома.
Поради, як приготувати та подавати солоні оладки

Якщо гарбуз і інші овочі, які ти додаєш, дуже соковиті, трохи їх вичави, щоб їхній сік не розріджував консистенцію тіста. Орієнтуйся на те, що воно має нагадувати густу сметану.
Подавати солоні оладки варто зі сметаною, соусом на основі йогурту, часниковим, сирним або навіть з хумусом. А якщо хочеться зробити страву ще ситнішою, подавай зі смаженим яйцем або свіжим літнім салатом.
Що треба для приготування солоних оладок

👥 Порції: 4
🔥 Калорійність: 152 кКал/100 г
🕐 Час приготування: 30 хв.
Перш ніж розпочати приготування, переконайся, що маєш під рукою всі необхідні інгредієнти.
Ось що тобі знадобиться для смачних і ситних оладок:
- 250 г гарбуза;
- 1 середня цибулина;
- 1 середній кабачок;
- 1 куряче яйце;
- 3 зубчики часнику;
- 80 г борошна;
- 2 ст. л подрібненого кропу;
- 1 щіпка цукру;
- сіль за смаком;
- перець за смаком;
- 3 ст. л олії.
Якщо ти не вживаєш продуктів тваринного походження, спробуй приготувати солоні оладки на дріжджах — без яєць і на воді. Зʼєднай 1 ч.л сухих дріжджів з 250 мл теплої води та 1 ч. л цукру, щоб вони активувалися. Далі додай поступово додавай інші інгредієнти.
За бажанням, у тісто можна додати трохи подрібненої ковбаси або тертого сиру. Це зробить оладки ще смачнішими й ситнішими.
Як приготувати солоні оладки покроково

Коли всі інгредієнти готові, переходимо до приготування. Дотримуйся цього покрокового рецепта, щоб солоні оладки вийшли ідеальними:
- Гарбуз і кабачок очисть і окремо натри на великій терці. Останній підсоли та залиш на кілька хвилин, поки він не дасть сік.
- Почисть цибулю і часник, натри їх на дрібній терці. В глибокій мисці зʼєднай їх з гарбузом, кабачком, яйцем, сіллю, цукром, перцем, кропом і борошном. Добре все перемішай.
- Розігрій сковорідку, налий трохи олії та виклади великою ложкою оладки. Смаж їх на середньому вогні з обох боків до золотистої скоринки.
Щоб знати, як це все виглядає на практиці — обовʼязково переглянь відеорецепт.
@nadyaostapchuk при смажені можуть раптово пропадати з тарілки, ще до прийому😉 #pumpkin #гарбузовіоладки #україна #готуй #рекомендации #солоніоладки ♬ Ой, мамо – Андріана
Отже, солоні гарбузові оладки — це проста, але напрочуд смачна і корисна страва, яку легко адаптувати до свого смаку. Експериментуй з начинками, соусами та подачею — і щоразу отримаєш новий цікавий варіант.
Смачного!