Манікюр/педикюрКраса і здоров'я

Японський манікюр, що це таке та як зробити

5 Хв

Розповідаємо, що таке японський манікюр та найцікавіші штуки про нього.

Що таке японський манікюр

Що таке японський манікюр

Японський манікюр — це як спа-процедура для нігтів, яка робить їх здоровими та блискучими, зберігаючи при цьому натуральний зовнішній вигляд. На відміну від багатьох інших технік манікюру, в цій використовуються виключно безпечні натуральні засоби, серед яких пантенол, ефірні олії, рослинні екстракти, гліцерин, вітамінні та мінеральні комплекси. У салонах японський манікюр також називають перманентним глянсуванням нігтів, біоманікюром і запечатуванням нігтьової пластини.

Детально розберемося, що таке японський манікюр та як зробити японський манікюр вдома.

Також буде цікаво

Плюси японського манікюру

Плюси японського манікюру

Плюси

  • Зміцнює нігтьові пластини. Японський манікюр — це ідеальний варіант для трохи пошкоджених нігтів. З ним нігті краще відновлюються, ростуть та стають міцнішими.
  • Робить нігті естетичними на вигляд. Японський манікюр надає нігтям максимально натуральний, але доглянутий вигляд. До того ж ця техніка дає гарний блискучий чи матовий фініш, залежно від виду. Це чудова альтернатива звичним, але шкідливим гель-лакам.
  • Довго носиться. Зазвичай японський манікюр носиться від трьох до чотирьох тижнів. Це доволі хороший показник стійкості.
  • Абсолютно безпечний та корисний. Для виконання японського манікюру не  використовують шкідливі хімічні речовини та гострі залізні інструменти. Натомість, використовуються лише натуральні засоби та мʼякі матеріали. Так японський манікюр доглядає за нігтями, насичує їх поживними речовинами, не шкодячи нігтьовій пластині та шкірі пальців.  

Як робиться японський манікюр

Як робиться японський манікюр

Крок 1

Добре очищають руки, наприклад, за допомогою рисового молочка.

Крок 2

Трохи помʼякшують кутикулу. Наприклад, для цього можна скористатися маслом лотоса.

Крок 3

Роблять пілінг нігтьових пластин, який можна виконати за допомогою спеціальної пасти з крихтами перлин. Бажано, щоб в його складі також були кварц та керамід кальцію, які зміцнюють нігтьову пластину.

Крок 4

Роблять масаж рук з використанням ефірних масел. Завдяки цьому кутикула повністю розмʼякшиться.

Крок 5

За допомогою деревʼяної пилочки та спеціальному складу на основі водоростей, прибирають кутикулу. 

Крок 6

За допомогою замшевого бафа, добре втирають спеціальну сироватку в нігтьові пластини. 

Крок 7

За допомогою пасти з бджолиного воску та перлових крихт роблять полірування. За допомогою замшевого бафа, цю пасту втирають в нігтьову пластину. 

Крок 8

Роблять масаж рук за допомогою спеціальних мішечків з гарячим чи холодним піском. Інший варіант — аромамасаж за допомогою мішечків з морською сіллю та травами.

Не забудь подбати і про шкіру рук, яку підкреслить твій вишуканий японський манікюр, заглянь на MAUDAU, де величезний асортимент косметики чекає на тебе:

Як зняти японський манікюр

Як ми вже згадували, при цій техніці використовується дуже тонкий шар гель-лаку, пудри чи шовку. Саме тому самостійно видалити покриття японського манікюру дуже важко. Найкращим рішенням буде звернутися за цим до майстра, який робив тобі манікюр.

Види японського манікюру

Види японського манікюру
  • Класичний японський манікюр. Для такої техніки використовують вітаміни, рослинні олії та рисове борошно. Окрім гарного зовнішнього вигляду, цей вид японського манікюру зміцнює нігтьову пластину та стимулює її ріст. 
  • Японський манікюр з мінеральними солями. Для цієї техніки використовують мінеральні солі з водоростей. Чудово підійде для зміцнення та відновлення нігтів.
  • Шовковий дизайн японського манікюру. Для того, щоб зробити цей різновид манікюру, нігті покривають дуже тонким шаром шовку. Завдяки цьому нігтьова пластина стає більш міцною та набагато краще захищена від пошкоджень. 
  • Пудровий східний дизайн японського манікюру. Для виконання цієї техніки, нігті покривають пудрою, яка зроблена з натуральних компонентів. В результаті виходить матовий фініш, а нігті стають міцнішими. 
  • Скляний японський манікюр. Ця техніка передбачає покриття нігтів спеціальним гель-лаком, який робить нігті блискучими, як скло. Цей вид японського манікюру є найпопулярнішим.
  • Художній японський манікюр. Цей варіант передбачає різноманітні малюнки, наліпки, стрази та інші елементи декору. Такий японський манікюр дозволяє проявити свою індивідуальність.

Особливості японського манікюра

  • Японський манікюр, ціна. Така процедура потребує натуральних засобів, які дорого коштують. Саме тому й японський манікюр — не дешеве задоволення.
  • Тривалість процедури. Робити японський манікюр — це довго, за рахунок великої кількості масажів, які виконуються під час процедури.
  • Салонні умови. Для виконання такого манікюру потрібно мати спеціальні умови та відповідну кваліфікацію.
  • Лише на здорові нігті. Японський манікюр можна робити лише на здорові нігті. Якщо маєш певні хвороби нігтьових пластин, перед тим, як робити манікюр, обовʼязково звернися до лікаря та пройди курс лікування. 
  • Не можна робити одразу після видалення гель-лаку. Після зняття гель-лаку нігті часто пошкоджені та пересушені. Процедури, які входять у японський манікюр, можуть додатково пошкодити їх.
  • Не підходить алергікам. Якщо у тебе є алергія на віск чи на будь-які інші натуральні компоненти, які можуть використовуватися в японському манікюрі, — ця техніка не для тебе. 

Як часто робити японський манікюр?

Хоч ця техніка й набагато безпечніша за інші популярні, ми не рекомендуємо нею зловживати. Рекомендуємо робити японський манікюр раз на 3-4 тижні, незалежно від того, як швидко відростають нігтьові пластини. Цього часу буде достатньо для того, щоб нігті відновилися та не перевантажувалися.


Бажаємо здоровʼя та краси. 

Авторка M Journal Вероніка Понуляк
35 записи

Про автора
Філософиня, танцівниця, музикантка, викладачка і амбасадорка пізнання. Обожнюю дізнаватися про щось нове для себе і розбиратися у цікавих темах, у тому числі — історіях смачних коктейлів.
статті
Схожі записи
Догляд за волоссям і зачіскиКраса і здоров'я

Як відростити волосся в домашніх умовах

7 Хв
Розповідаємо, як швидко відростити волосся в домашніх умовах, щоб воно було гарне та здорове
Догляд за обличчямКраса і здоров'я

Тейпування обличчя: схеми тейпування та як правильно робити?

5 Хв
Розповідаємо, як правильно накладати тейпи на обличчя, щоб тейпування принесло максимум користі
Догляд за волоссям і зачіскиКраса і здоров'я

Топ-10 найкращих шампунів для волосся

10 Хв
Якісні шампуні для волосся у догляді – це ключ до красивої шевелюри, а як наслідок – стильних зачісок та відмінного настрою
Розсилка з корисними лайфгаками
та важливими штуками

Обираємо найцікавіше та відправляємо листа раз на місяць

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

×
Догляд за волоссям і зачіскиКраса і здоров'я

Як відростити волосся в домашніх умовах