КоктейліАлкогольні напої

Рецепт коктейлю Піна Колада

4 Хв

Розповідаємо найцікавіші штуки про коктейль Піна Колада та ділимося смачним рецептом.

Що таке Піна Колада, його історія

Що таке Піна Колада, його історія

Піна Колада — це коктейль на основі рому, в який входить також ананасовий фреш, кокосові вершки та трохи лаймового соку. Назва коктейлю «Піна Колада» перекладається з іспанської як «проціджений ананас». Напій прозвали так тому, що традиційно його готують з ананасового фрешу, який проціджують для видалення мʼякоті.

Історія Піна Колади достеменно невідома. Ймовірно, напій виник у далеких 1920-х роках та мав багато варіацій, бо так називали будь-який коктейль з ананасовим фрешем, або сам фреш. 

За версією коктейльного історика Джорджа Сінклера, в 1930-х роках поєднання ананасу та кокосу в напоях взагалі було дуже популярним, тому Піна Коладою називали будь-який напій з цими інгредієнтами. Це міг бути не лише алкогольний коктейль, але навіть лимонад, морозиво чи мілкшейк.

Є версія, що сучасна Піна Колада, якою ми її знаємо, виникла на острові Пуерто-Ріко в 1950-х роках. У цей період на острові зʼявився перший фешенебельний готель Caribe Hilton, для якого потрібно було створити фірмовий напій. Це завдання доручили бартендерові на імʼя Рамон Мареро, який, експериментуючи протягом трьох місяців, створив коктейль з рому, ананасового соку та кокосових вершків, які були новинкою на ринку.

На звання автора коктейлю Піна Колада претендував також інший бартендер, який працював в тому ж готелі — Рікардо Грасія. За його словами, це він був першим, хто додав ананасовий фреш до напою Coco Loco, який готують з ромом та кокосовими вершками. 

Також буде цікаво

За іншою версією, напій зʼявився в ресторані Barrachina, який знаходиться поблизу готелю Caribe Hilton. Саме там працював відомий аргентинський бартендер на імʼя Рамон Портас Мінгот, який нібито створив Піна Коладу. Принаймні так написано на мармуровій дошці, що висить при вході до цього закладу. 

У кінці 1950-х років Фідель Кастро розпочав революцію на Кубі, тому Пуерто-Ріко ставав дедалі популярнішим туристичним місцем для американців. Гостям острова настільки полюбився коктейль Піна Колада, що в 1978 році його назвали офіційним напоєм Пуерто-Ріко. 

Свою любов до Піна Колади американці привозили з собою додому. Вони ділилися своїми враженнями про унікальний смак Піна Колади і згодом напій масово почали подавати в американських барах. 

Піна Колада стала ще більш популярною в Америці після того, як американський співак Руперт Холмс написав хітову пісню «Escape». В ній кілька разів згадується назва цього напою. 

Сьогодні у коктейля Піна Колада є багато дуже різних варіацій. Перш за все, рекомендуємо спробувати класичний рецепт Піна Колада та ділимося ним. Нумо готувати цей культовий напій у себе вдома. 

Вибирай ром для коктейлів серед величезного асортименту MAUDAU:

Рецепт коктейлю Піна Колада

Рецепт коктейлю Піна Колада

Порції: 1
Час приготування: 3 хв.

Склад Піна Колада

  • 60 мл білого рому
  • 60 мл ананасового фрешу
  • 30 мл кокосових вершків
  • ¼ свіжого лайма
  • 100 г льоду
  • 1 маленький шматочок ананаса для прикраси

Рецепт приготування Піна Колада

  1. Підготуй келих у морозилку для охолодження.
  2. Візьми шейкер та поклади в нього лід.
  3. Додай білий ром, ананасовий сік та кокосові вершки. Згори вичав сік із четвертинки лайма.
  4. Струшуй приблизно пів хвилини.
  5. Проціди коктейль в охолоджений келих.
  6. Прикрась келих шматочком ананаса та насолоджуйся.

Інші види коктейлю Піна Колада

Інші види коктейлю Піна Колада
  • Чи-Чи (Chi-Chi) — це Піна Колада з горілкою замість рому. Цей варіант має більш міцний спиртовий смак, але він доступніший та дешевший.
  • Бананова Колада (Banana Colada) — це класична Піна Колада, в яку додають мʼякоть банану та подрібнюють у благдері. Цей вид має більш мʼякий смак та більше молочних тонів.
  • Шампанська Піна Колада (Champagne Pina Colada) — це коктейль, в якому, окрім основних інгредієнтів, є ще шампанське вино та ананасовий лікер. Цей вид теж міцніший за класичний варіант, але його смак збалансований та багатший на тони.
  • Грецька Піна Колада (Greek Pina Colada) — цей варіант поєднує свіжий ананас з ромом та йогуртовим, ананасовим і кокосовим лікерами. Він майже втричі міцніший за класичний рецепт.
  • Текіла Колада (Tequila Colada) — це варіант, в якому є текіла, ананасовий фреш, кокосова вода та морська сіль. Він слабоалкогольний та має дуже цікавий і  нестандартний смак.
  • Фреш Колада (Fresh Colada) — це варіант з віскі, ананасовим фрешем, лаймовим фрешем, кокосовими вершками та з крапелькою бітера. Має середню міцність та дуже свіжий фруктовий смак.
  • Піна Верде (Piña Verde) — це коктейль, в якому, окрім кокосових вершків та ананасового фрешу є лаймовий фреш та травʼяний лікер. Від цього пішла назва цього варіанту, яка з іспанської перекладається як «Зелений Ананас». Міцність цього напою середня, а смак дуже свіжий.
  • Піна Колада безалкогольна — це варіант, який готують з ананасового фрешу, кокосових вершків, звичайних нежирних вершків та молока.

Бажаємо смачних коктейлів.

Авторка M Journal Вероніка Понуляк
35 записи

Про автора
Філософиня, танцівниця, музикантка, викладачка і амбасадорка пізнання. Обожнюю дізнаватися про щось нове для себе і розбиратися у цікавих темах, у тому числі — історіях смачних коктейлів.
статті
Схожі записи
ВіскіАлкогольні напої

Що таке бурбон та як його правильно пити

9 Хв
Стаття розповість про те, що таке бурбон, які його види існують і які поради варто врахувати, щоб правильно насолодитися його смаком
КоктейліАлкогольні напої

Рецепт коктейлю Куба Лібре

3 Хв
Розповідаємо, що це за напій та найцікавіші штуки про нього
ВіскіАлкогольні напої

Як правильно пити віскі: повний гід для поціновувачів

9 Хв
У цій статті розглянемо, як правильно пити віскі, з чим його краще поєднувати та які страви підкреслять смак цього благородного напою
Розсилка з корисними лайфгаками
та важливими штуками

Обираємо найцікавіше та відправляємо листа раз на місяць

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

×
Онлайн-барАлкогольні напоїКоктейлі

7 найкращих рецептів глінтвейну в домашніх умовах