Гайд покупцяНапоїПродукти

Як зробити айс лате вдома: покроковий рецепт

3 Хв

Розповідаємо, чим корисна холодна кава з молоком, як зробити айс лате вдома та що для цього потрібно.

Якщо в холодну пору ми брали каву з собою та мрійливо прогулювалися парком чи просто вулицею, то влітку хочеться так само, але не з гарячою кавою. Колись, маркетологи кав’ярень подумали та прийшли до висновку, що влітку кавомани однаково хочуть бадьоритися запашною кавою, але ще й охолоджуватися у спеку. Невідомо яка свята людина додала до звичного нам лате лід, але це рішення змінило історію культури пиття кави. Відтоді, айс лате став популярним у всьому світі, а баристи експериментують зі смаками, готуючи холодну каву на будь-який смак.

Звісно, в кожного є своя улюблена точка з кавою, де готують найсмачніший айс лате у світі. Проте, буває таке, що холодну каву хочеться вдома, без виходу на вулицю.

Величезний вибір кави за привабливими цінами завжди можна знайти на MAUDAU:

Як приготувати айс лате вдома

Айс лате – це вміле поєднання трьох простих інгредієнтів – льоду, молока та кави. Звучить дуже просто, але завжди є певні правила та нюанси, які варто знати, аби вийшло приготувати класичний айс лате вдома. Шеф-кухар Євген Клопотенко дає рецепт холодної кави, який можна приготувати навіть з розчиною кавою.

Для приготування тобі знадобиться еспресо. Ідеально – з еспресо-машини, оскільки він готується під тиском. Якщо немає такої техніки, не біда. Можеш приготувати каву для лате у гейзерній кавоварці (моці), аеропресі або заварити каву в джезві. В останньому випадку обов’язково проціди каву від гущі, щоб часточки мелених зерен не зіпсували смак напою.

Якщо ж ти любиш розчинну каву – можна імітувати еспресо. Для цього до 2 чайних ложок розчинної кави додай 1 столову ложку окропу та перемішай до однорідної консистенції.

Далі обираємо молоко. Для айс лате вдома – ідеально підійде цільне молоко, тобто таке, з якого не знімалися вершки. Також можеш взяти безлактозне або рослинне, наприклад, кокосове або мигдалеве. 

Читай також: «Що таке матча та як її правильно заварювати»

Рецепт айс лате 

Як приготувати айс лате вдома

Порція: близько 250 мл
Калорійність: залежно від типу молока та додатків – від 50 до 150 калорій на порцію.
Час приготування: 5-10 хвилин

Інгредієнти:

  • 1 шот еспресо (20 мл)
  • 200 мл молока
  • Лід
  • 10 мл цукрового ароматизованого сиропу або спеції (за бажанням) 

Покроковий рецепт:

Крок 1:
Приготуй 1 шот еспресо та дай йому трохи охолонути.

Крок 2:
У високу склянку (приблизно 400 мл) насип лід та налий 200 мл холодного молока.

Крок 3:
Тонкою цівкою влий еспресо у склянку. Якщо хочеться, щоб молоко з кавою одразу змішалися – лий каву прямо в молоко. Двошаровість напою збережеться, якщо наливати еспресо прямо на лід. 

Існує ще один надзвичайно простий варіант, як зробити айс лате вдома. Приготуй чорну каву, розлий по формочках для льоду та заморозь. Тепер кубики кави додавай прямо в молоко стільки скільки хочеш, регулюючи міцність айс лате.

Зверни увагу, що на MAUDAU ти легко зможеш знайти свою улюблену форму для льоду та ще безліч корисних повсякденних штук:

Як покращити айс лате 

Щоб холодна кава з молоком не була нудною, спробуй додати різні штуки. 

Наприклад:

  • ароматизовані сиропи – карамель, шоколад, кокос, м’ята, мигдаль та інші фруктові смаки;
  • рослинне молоко – додасть певного смаку, але не зайвих калорій, як у випадку з цукровими сиропами;
  • спеції – додай дрібку кориці, мускатного горіха або какао-порошку, щоб підкреслити улюблені аромати;
  • вершки – холодні та збиті не тільки прикрасять напій, а й додадуть ніжності та солодкості;
  • шоколад – додай стружку або шматочки, щоб підкреслити смак;
  • фруктове пюре – збий у блендері банан, полуницю або інші улюблені ягоди та фрукти.

Айс лате – це холодна кава з молоком, з якою можна експериментувати, знайти своє улюблене поєднання та пригощати потім друзів та рідних. Неважливо з чого ти приготуєш свій айс лате – головна мета це охолодитися в спеку та збадьоритися одночасно. Спробуй цей рецепт айс лате та смачного!

Дар'я Шовгеня, авторка M Journal
28 записи

Про автора
Журналістка, копірайтерка, на порозі в SMM та майбутня психологиня. Люблю читати, писати та бути в курсі новин. Улюблені теми — ментальне здоров'я, дитяча психологія, саморозвиток, їжа, вино та подорожі. Встаю лише після третього дзвінка будильника, бо весь світ — театр.
статті
Схожі записи
Гайд покупцяДогляд за обличчямКраса і здоров'я

Секрети догляду за сухою шкірою обличчя

8 Хв
Розповідаємо корисне про догляд за сухою шкірою обличчя в домашніх умовах
Гайд покупцяАлкогольні напоїВино

Як зробити вино з винограду в домашніх умовах

7 Хв
Виготовлення домашнього вина – це цікавий процес, який можна опанувати, дотримаючись простих порад щодо вибору винограду та ферментації
Гайд покупцяАлкогольні напоїЦікаві добірки

Рецепт сидру: як приготувати яблучний сидр в домашніх умовах

5 Хв
Розповідаємо, як приготувати сидр в домашніх умовах, про користь і шкоду яблучного сидру та даємо покроковий рецепт, як приготувати яблучний сидр
Розсилка з корисними лайфгаками
та важливими штуками

Обираємо найцікавіше та відправляємо листа раз на місяць

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

×
Гайд покупцяКондитерські виробиПродукти

Як зробити морозиво вдома: 10 легких рецептів