Якщо існує напій більш літній і свіжий, ніж класичний мохіто, то це мохіто з полуниці. Його також подають у хайболах – високих склянках об’ємом 240 – 350 мл.
Для приготування запасися мадлером (товкачиком), джиггером (в домашніх умовах можна використати звичайну мірну склянку) і коктейльною ложкою.
Основний інгредієнт: Ром, полуниці
Міцність: 8 – 15°
Смак: тропічний, м’ятний, освіжаючий, ягідний, кислий.
Тип: лонґ дрінк
Кількість інгредієнтів: 7
Складність приготування: легко
Інгредієнти
Білий ром – 50 мл
Полуничний сироп – 15 мл
Содова (мінеральна вода з нейтральним смаком) – 100 мл
Полуниці – 120 г
Лайм – 60 г
М’ята – 3 г
Подрібнений лід – 200 г
Як приготувати коктейль
Крок 1. Поклади в хайбол 3 дольки лайму, 10 листочків м’яти, 5 полуниць і подуши все мадлером.
Крок 2. Наповни хайбол по вінця подрібненим льодом.
Крок 3. Налий 50 мл рому та 15 мл полуничного сиропу.
Крок 4. Долий до верху содової, обережно розмішай напій коктейльною ложкою.
Крок 5. Досип ще трохи льоду.
Крок 6. Готовий коктейль прикрась гілочкою м’яти та однією полуницею.
Альтернативний рецепт приготування Strawberry Mojito
Звісно, не міг не з’явитися полуничний мохіто, рецепт якого не передбачає алкоголю. Деякі люди замість традиційних компотів роблять щось на кшталт мохіто в банці, але ми пропонуємо тобі іншу безалкогольну версію.
Отже:
Крок 1. Поклади в високу склянку 10 листочків м’яти, нарізану шматочками половинку лайма та 5 – 7 полуниць.
Крок 2. Подуши все товкачкою.
Крок 3. Наповни бокал подрібненим льодом.
Крок 4. Додай столову ложку полуничного сиропу і долий по вінця спрайт.
Крок 5. Прикрась гілочкою м’яти та половинкою полуниці.
Як зробити полуничний мохіто в домашніх умовах
Якісний ром і свіжі, без дефектів, полуниці – основа ягідної версії напою. На ромі не варто економити, хіба що купити якісний але по акції, адже смак коктейлю і самопочуття після нього залежать саме від алкогольних складників.
Якщо захочеш літніх вражень взимку, можеш спробувати ягідний варіант цього коктейлю з замороженими полуницями. В цьому разі можна обійтися без льоду, а цілі ягоди з морозилки нарізати на 4 частини чи трохи подрібнити в блендері. 2 – 3 натискань кнопки буде достатньо – тобі потрібні шматочки, а не каша. Переконайся, що твоя техніка досить потужна для подрібнення заморожених продуктів.
Фото: безкоштовні фотостоки